Més de 15 tancs siris han entrat aquest dissabte a Deraa, localitat on s'han sentit forts trets, segons han explicat testimonis a l'agència de notícies Reuters. Un altre testimoni ha declarat a la cadena 'Al Jazeera' que ha vist 20 tancs entrant a Deraa i que molts ferits estan sent tractats a les seves llars pels residents. Deraa ha estat l'escenari de bombardejos i atacs mentre els ciutadans es preparaven per a enterrar les desenes de persones que van morir aquest divendres. De moment, la xifra de morts en el 'Divendres de l'Ira" mentre protestaven contra el règim de Bashar al-Assad arriba a 62, segons 'Al Jazeera'.

"La situació humanitària és molt dolenta. No hi ha menjar, ni medicines, ni electricitat. Estem recollint aigua de la pluja per a beure", ha explicat un testimoni a la cadena de televisió àrab. Segons els testimonis, al voltant de 300 soldats siris han desertat i s'han unit als manifestants. Un resident ha assegurat que han d'enterrar uns 60 cadàvers, però que l'exèrcit siri està intentant bombardejar-los per "eliminar les proves dels seus crims".

Segons Reuters, els enfrontaments d'aquest dissabte s'han localitzat majoritàriament a la part antiga de Deraa, situada en una muntanya a prop de la frontera amb Jordània. Els tancs i les forces del règim d'al-Assad van entrar a Deraa el dilluns per mitigar les protestes prodemocràtiques. Els manifestants han assegurat que continuaran amb les protestes i han promogut noves manifestacions per aquest diumenge a Deraa.

L'ONU condemna les matances

Aquest divendres les Nacions Unides van condemnar la "brutal tàctica" de repressió del règim de Bashar al-Assad i l'ús de la força que practica contra els manifestants prodemocràtics. L'ONU va anunciar que ha posat en marxa una investigació sobre els suposats homocidis i d'altres delictes que pugui haver comès el règim siri.

L'ONU va celebrar una reunió d'emergència després que la xifra de morts pel règim siri superés la seixantena. L'organització de drets humans Sawasiah va denunciar que entre les més de 60 víctimes mortals es trobaven nens. Es calcula que des que van començar les protestes han mort ja més de 500 opositors al règim siri.