La sala 61 del Tribunal Suprem ha acordat ampliar el termini de presentació d´al·legacions de Bildu i tres agrupacions d'electors impugnades per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat fins a les 24 hores d´aquest dissabte, segons han informat a EFE fonts de l'alt tribunal.

Les agrupacions d'electors que, juntament amb Bildu, disposen del nou termini són Biscasa, Pialote i Alkarlainen.

La Sala, que s'havia reunit poc després de les 20:00 d'ahir per iniciar l'estudi de les impugnacions i les al·legacions, ha acordat donar més temps a Bildu per "garantir el dret de defensa" segons explica l'alt tribunal en un comunicat.

Bildu havia al·legat indefensió per l'escàs termini de què ha disposat per a presentar els seus arguments.

Els quinze magistrats de la Sala Especial i el seu president, Carlos Dívar, tornaran a reunir-se diumenge a les 10:00 del matí per començar les deliberacions i decidir si les candidatures de Bildu- integrada per EA, Alternatiba i abertzales independents - i les agrupacions d'electors poden o no presentar-se a les eleccions municipals del 22 de maig.

L'ampliació del termini d´al·legacions suposa també la del temps de què disposa la sala per resoldre-les i que inicialment concloïa a les 24 hores de dissabte.