Un jutge de Sevilla ha rebutjat la petició d'uns pares perquè la seva filla estudiï al col·legi concertat de la seva elecció, en una sentència en la qual afirma que el dret a l'educació reconegut per la Constitució no inclou que els germans hagin de fer-ho al mateix centre.

El jutjat del Contenciós número 3 rebutja la petició dels pares que la seva filla fos escolaritzada al col·legi concertat Santa Ana de Sevilla, per la qual cosa calia augmentar la ràtio d'alumnes per classe. El jutge diu que el dret a l'elecció de centre docent no és un "dret absolut, d'aplicació automàtica", i afegeix que no pot interpretar-se que aquest dret "incorpori com a necessari que tots els germans hagin de cursar els seus estudis al mateix centre educatiu".

En aquest cas, la sentència explica que només podria ser anul·lada per arbitrària la decisió de les autoritats educatives que neguin la coincidència familiar quan la sol·licitud "hauria pogut ser atesa sense dificultat o pertorbació per al servei públic educatiu", fet que no es dóna en aquest cas.

Els pares van al·legar que altres jutges han ordenat als col·legi flexibilitzar la ràtio i augmentar el nombre d'alumnes per aula, però el jutge sosté que es tracta d'una facultat que "no correspon al jutge, sinó a l'Administració, que pot o no exercir-la", i en aquest cas la Junta d'Andalusia no ha considerat oportú fer-ho.

La sentència assegura que és vàlid que "els poders públics, amb la finalitat de garantir la qualitat de l'educació, estableixin un nombre màxim d'alumnes per classe i que, per no sobrepassar aquesta ràtio, es fixin uns criteris d'admissió al centre, sense que això signifiqui vulneració del dret a l'elecció del centre".