El president del Estats Units, Barack Obama, ha promès que el seu govern ajudarà la zona devastada pel tornado al sud del país que ja ha deixat 339 víctimes mortals i que ha causat destrosses materials de milers de milions de dòlars. El president dels Estats Units va visitar aquest divendres la zona devastada i es va reunir amb els supervivents. "Mai he vist una devastació com aquesta. Trenca el cor", ha manifestat Obama, que ha visitat la zona acompanyat per la seva dona Michelle i pel governador d'Alabama, Robert Bentley. "Crec que això no ho ha vist mai ningú abans", ha conclòs. A part dels 339 morts - 238 dels quals a Alabama - es calcula que hi ha unes 1.700 persones que han resultat ferides.

"Farem tot el que podrem per ajudar a reconstruir aquestes comunitats", va dir Obama des de Tuscaloosa, a Alabama, segons informa Reuters. S'estima que es necessitaran entre 2.000 i 5.000 milions de dòlars per reconstruir les zones afectades per les fortes tempestes. Els estats que més han patit els devastadors tornados han estat els d'Alabama, Mississippi, Tennesse, Arkansas, Georgia, Virginia i Louisiana.

"No podem tornar a aquells que ja hem perdut. En aquests moments estan al costat de Déu. Però els danys materials, que òbviament són extensos, això és una cosa sobre la qual podem incidir", ha declarat Obama.

L'alta activitat de tornados de l'abril d'aquest any està batent rècords. Barack Obama ha volgut mostrar el suport federal per a la recuperació de la zona devastada. L'expresident dels Estats Units George Bush va ser durament criticat per no donar suficient suport federal després del desastre de l'huracà Katrina, l'any 2005.