El Col·legi Oficial de Geòlegs de Catalunya (Colgeocat) va demanar la reforma "en el termini més breu possible" de les normes sísmiques en l'edificació que es van aprovar el 2002, per incloure així les experiències del terratrèmol de Llorca (Múrcia) a les zones de risc abans de cinc anys. La nova normativa hauria d'establir "amb major rigor" l'obligatorietat de complir amb els requisits antisísmics i incorporar criteris addicionals de seguretat, especialment en aquelles zones de risc, segons el parer dels geòlegs.

Per altra banda, l'Exèrcit de Terra va finalitzar el replegament del seu equip mèdic que romania a Llorca després dels terratrèmols del passat dia 11, atès que els serveis sanitaris de la ciutat han anat recuperant la normalitat.

Per part seva, el president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, va anunciar la concessió de subvencions en matèria d'ocupació a l'ajuntament per 3 milions d'euros per pal·liar els danys ocasionats pels moviments sísmics i que permetran contractar desocupats. El consistori va posar en funcionament dues oficines de gestió de les ajudes per a la rehabilitació i reconstrucció dels habitatges.