NASA

Últim viatge de l´Endeavour

El transbordador espacial aterra amb èxit després de portar subministraments a l'Estació Espacial Internacional

01.06.2011 | 15:19
Últim viatge de l´Endeavour
Últim viatge de l´Endeavour

El transbordador espacial Endeavour ha aterrat a Florida per últim cop aquest dimecres, després d'una missió que ha durat 16 dies per poder iniciar un experiment científic pioner a l'estació espacial internacional. Abans de l'aterratge al Centre Especial Kennedy de la NASA, la nau, amb una tripulació de sis astronautes, ha donat unes quantes voltes com a comiat final.

El comandant Scott Kelly, que per quarta vegada ha liderat la missió amb el comboi, ha tocat terra a les 2.35 hora local (8.35 hora catalana), per acabar amb el 25è vol del transbordador. Al llarg de la seva història, l'Endeavour ha recorregut fins a 198 milions de quilòmetres.

"Realment és un coet increïble", ha comentat Kelly. "És trist que aquest sigui el seu darrer vol, però realment té un historial molt important", ha afegit davant la premsa. La NASA prepararà la nau per ser mostrada al Centre Científic Califòrnia, a Los Angeles, segons ha informat Reuters.

Ara l'atenció de la NASA es trasllada a la nau germana Atlantis, que el dia 8 de juliol sortirà cap a l'estació espacial internacional.

Enllaços recomanats: Premis cinema