Corrupció política

Fiança de 15 milions d´euros pel presumpte cap de "Gürtel"

El jutge Antonio Pedreira considera que ja no existeix risc de fuga de Francisco Correa, a la presó des del 2009

01.06.2011 | 17:07

El magistrat Antonio Pedreira, que instrueix el 'cas Gürtel' a Madrid, ha acordat deixar en llibertat provisional al cap de la trama corrupta, Francisco Correa, sota una fiança total de 15 milions d'euros a l'estimar que ja no existeix risc de fuga.

En un auto notificat avui, el magistrat instructor acorda estimar la pretensió de llibertat demanada per l'advocat José Antonio Choclán en forma de recurs de súplica.

En la resolució, el jutge decreta la llibertat provisional de Correa sota fiança de 15 milions d'euros, així com la compareixença tots els dilluns i divendres de cada setmana al jutjat. Així mateix, se li prohibeix la sortida del territori nacional.

La sol·licitud de llibertat del màxim cap de la 'xarxa Gürtel', que roman en presó preventiva des de febrer de 2009, havia estat desestimada en diverses ocasions no només pel magistrat Pedreira, sinó també pels magistrats que componen la sala civil i penal del TSJM.

En un nou recurs, Choclán justificar la nova petició en l'aparició de noves circumstàncies que, segons la seva opinió, fonamentaven la llibertat provisional.

En l'acte, Pedreira recalca que "donat l'avanç de la investigació, i el material instructiu persona propera, no hi ha risc rellevant de entorpiment a la instrucció, destrucció, ocultació o enervació de fonts de prova o mitjans instructoris pel cautela".

D'aquesta manera, estima "procedent establir la fiança en la suma de 15 milions d'euros". Així, esgrimeix que Correa té a la seva disposició una ingent quantitat de diners, és el cap de la trama Gürtel i la seva fortuna "era superior a la de qualsevol imputat que es troba dins de la causa".

Finalment, aclareix que "Correa no està a la presó per meres conjectures o hipòtesis, sinó la imputació de greus indicis, així com per suposats comportaments, tipificats il.legalment".

La llibertat provisional es farà efectiva quan l'advocat de Correa aboni els 15 milions d'euros fixats en la fiança. Per ara, el suposat líder de la trama es troba a la presó de Soto del Real juntament amb l'ex secretari d'Organització Pablo Crespo, a qui fa uns mesos es va imposar una fiança de 600.000 euros que encara no ha abonat.

El líder de la trama va ingressar el passat 12 de febrer a la presó madrilenya de Soto del Real. Se li imputen delictes d'associació il.lícita, frau fiscal, blanqueig de capitals, suborn, tràfic d'influències i falsedat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un home és pare biològic de 102 nens per donació d'esperma a Holanda

S'ha posat en evidència la falta de comunicació entre les clíniques de fertilitat

El PNB obligarà Rajoy amb el seu vot a parlar del cas Gürtel al Congrés

El PNB obligarà Rajoy amb el seu vot a parlar del cas Gürtel al Congrés

El partit basc pensa que un assumpte amb una dimensió tan destacada «demana la màxima claredat i...

Troben el cadàver del nen d´11 anys desparegut dissabte en un riu a València

El cadàver del nen d'11 anys que va desaparèixer dissabte passat després de...

Dos detinguts més per la seva relació amb l´atemptat de Finlàndia

L'Oficina Nacional d'Investigació de Finlàndia (KRP) va informar de la...

L´incendi de Lleó continua actiu després d´haver cremat 5.000 hectàrees

L´incendi de Lleó continua actiu després d´haver cremat 5.000 hectàrees

Trànsit talla una carretera perquè el dens fum causat per les flames feia molt...

Londres es disculpa per enviar cartes amenaçant d´expulsar comunitaris

El Govern britànic vol acabar amb la «jurisdicció directa» de la Justícia Europea sobre el Regne...

Enllaços recomanats: Premis cinema