Corrupció política

Fiança de 15 milions d´euros pel presumpte cap de "Gürtel"

El jutge Antonio Pedreira considera que ja no existeix risc de fuga de Francisco Correa, a la presó des del 2009

01.06.2011 | 17:07

El magistrat Antonio Pedreira, que instrueix el 'cas Gürtel' a Madrid, ha acordat deixar en llibertat provisional al cap de la trama corrupta, Francisco Correa, sota una fiança total de 15 milions d'euros a l'estimar que ja no existeix risc de fuga.

En un auto notificat avui, el magistrat instructor acorda estimar la pretensió de llibertat demanada per l'advocat José Antonio Choclán en forma de recurs de súplica.

En la resolució, el jutge decreta la llibertat provisional de Correa sota fiança de 15 milions d'euros, així com la compareixença tots els dilluns i divendres de cada setmana al jutjat. Així mateix, se li prohibeix la sortida del territori nacional.

La sol·licitud de llibertat del màxim cap de la 'xarxa Gürtel', que roman en presó preventiva des de febrer de 2009, havia estat desestimada en diverses ocasions no només pel magistrat Pedreira, sinó també pels magistrats que componen la sala civil i penal del TSJM.

En un nou recurs, Choclán justificar la nova petició en l'aparició de noves circumstàncies que, segons la seva opinió, fonamentaven la llibertat provisional.

En l'acte, Pedreira recalca que "donat l'avanç de la investigació, i el material instructiu persona propera, no hi ha risc rellevant de entorpiment a la instrucció, destrucció, ocultació o enervació de fonts de prova o mitjans instructoris pel cautela".

D'aquesta manera, estima "procedent establir la fiança en la suma de 15 milions d'euros". Així, esgrimeix que Correa té a la seva disposició una ingent quantitat de diners, és el cap de la trama Gürtel i la seva fortuna "era superior a la de qualsevol imputat que es troba dins de la causa".

Finalment, aclareix que "Correa no està a la presó per meres conjectures o hipòtesis, sinó la imputació de greus indicis, així com per suposats comportaments, tipificats il.legalment".

La llibertat provisional es farà efectiva quan l'advocat de Correa aboni els 15 milions d'euros fixats en la fiança. Per ara, el suposat líder de la trama es troba a la presó de Soto del Real juntament amb l'ex secretari d'Organització Pablo Crespo, a qui fa uns mesos es va imposar una fiança de 600.000 euros que encara no ha abonat.

El líder de la trama va ingressar el passat 12 de febrer a la presó madrilenya de Soto del Real. Se li imputen delictes d'associació il.lícita, frau fiscal, blanqueig de capitals, suborn, tràfic d'influències i falsedat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema