El jutge que investiga l'accident ocorregut a l'agost de 2008 a l'aeroport de Barajas (Madrid), en el qual van morir 154 persones, ha imputat en la causa tres directius de Spanair, tal com havia sol·licitat el mes passat l'Associació d'Afectats del Vol de Spanair JK5022. Entre els nous imputats hi ha el cap de torn de la base a Madrid, José Antonio V., i el cap de divisió responsable de Manteniment en Línia, David T.

Els tres nous imputats per 154 delictes d'homicidi imprudent i 18 de lesions imprudents -els ferits- s'uneixen als dos tècnics de Spanair que estaven imputats fins ara: el mecànic de Felipe G.R. i el cap de manteniment a Barajas, Jesús T.A. A més, Jesús T.A. ha tornat a ser citat pel magistrat instructor per prendre-li declaració.

Des de l'Associació d'Afectats, presidida per Pilar Vera, es va destacar que la decisió presa pel magistrat del Jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid, Juan Javier Pérez, demostra "l'esforç i la feina increïble" que estan fent des d'aquesta organització, que en aquesta causa considera que estan lluitant "sols".

L'Associació d'Afectats del Vol de Spanair JK5022 va demanar les noves imputacions el mes passat després de presentar un nou informe encarregat a un pèrit francès expert en accidents aeris, que també va investigar el sinistre del Concorde que es va estavellar el 25 de juliol de 2000 a l'aeroport parisenc de Roissy-Charles de Gaulle.

Però per decidir imputar noves persones, el jutge ha tingut en compte en el seu acte, d'una vintena de pàgines, tots els informes pericials presentats fins ara.

Per part seva, la companyia aèria va afirmar que la imputació de tres dels seus directius "no suposa la seva culpabilitat", i que manté "plena confiança en la capacitat professional de tots els seus empleats".

Spanair promet col·laborar

Spanair també va destacar que no es pronunciarà públicament sobre aspectes del cas, com ha fet fins ara, per "respecte a la investigació, al procés i a la Justícia". A més, va reiterar el seu suport i col·laboració en la investigació fins que s'aclareixin els fets en els quals van morir 154 persones. Per a Spanair, les imputacions s'emmarquen en un procés que es troba només en la seva fase d'instrucció i "encara no hi ha conclusions definitives".