Almenys 40 persones van morir i diverses desenes van resultar ferides en els enfrontaments que van esclatar dimarts a la nit a la capital iemenita entre milicians fidels al dirigent tribal Sadeq Abdul·là al Ahmar i forces de seguretat. Els xocs van continuar ahir i la majoria de les víctimes són homes armats vinculats a grups tribals.

Les morts es van registrar un dia després que els milicians recuperessin el control d'un edifici governamental del qual s'havien retirat diumenge, com a part d'un alto el foc establert entre el president Ali Abdul·là Salih i el dirigent tribal, un dels homes forts de l'oposició al règim. Almenys 13 policies van perdre la vida i altres 22 van resultar ferits en els enfrontaments, els més acarnissats des de l'inici de la crisi entre els seguidors d'Al Ahmar i el règim iemenita, el passat dia 23 de maig.

En un altre ordre de coses, els països de l'OTAN van acordar estendre per 90 dies més, fins a finals de setembre, la seva missió a Líbia, segons va anunciar el secretari general de l'organització, Anders Fogh Rasmussen. "Aquesta decisió envia un clar missatge al règim de Gaddafi: estem determinats a continuar la nostra operació per protegir el poble de Líbia. Mantindrem els nostres esforços per complir amb el mandat de Nacions Unides", va assenyalar. Rasmussen va afegir que la renúncia al poder del líder libi, Moammar al-Gaddafi, és només una qüestió de temps.

Per altra banda, una comissió investigadora de l'ONU estableix en un informe que les forces governamentals de Líbia van cometre crims contra la humanitat i de guerra en el conflicte que els enfronta als rebels. Paral·lelament, una explosió registrada a l'aparcament exterior d'un gran hotel de Bengasi, el bastió dels rebels libis, en el qual se solen allotjar delegacions internacionals i periodistes no va produir víctimes, tot i que sí grans danys.

Pel que fa a Síria, el president Baixar al Asad va decretar la formació d'un organisme per començar un diàleg nacional i superar la crisi política que afronta el país. L'organisme s'encarregarà d'establir les bases del diàleg i determinarà els seus mecanismes de treball i el seu calendari per disposar d'un ambient adequat perquè totes les tendències nacionals expressin les seves idees. Uns 300 dissidents es van reunir a la ciutat turca d'Antalya per coordinar els seus esforços.