Salut

La vacuna del virus del papil·loma humà és eficaç en dones adultes

És la principal conclusió d'un estudi internacional encapçalat pel metge català Xavier Castellsagué

01.06.2011 | 10:22

La vacuna contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH) és eficaç en dones adultes. Així ho conclou un estudi internacional fet a unes 4.000 dones, que es publica aquest dimecres a la British Journal of Cancer. Fins ara existien molts estudis que confirmaven l'eficàcia de la vacuna en noies de 14 a 26 anys. Aquest, però, és el primer estudi que demostra l'eficàcia en dones majors de 26 anys.

L'estudi ha estat encapçalat per l'investigador de la Unitat d'Infeccions i Càncer de l'Institut Català d'Oncologia, Xavier Castellsagué. El virus del papil·loma humà és el responsable de tots els càncers de coll d'úter i de les berrugues genitals.

En l'estudi hi van participar 3819 dones sanes amb edats compreses entre els 24 i els 25 anys. La meitat van rebre la vacuna i l'altra meitat un placebo. Les dades van confirmar no sols la seguretat de la vacuna, sinó també l'elevada eficàcia en la prevenció d'aquestes infeccions i lesions vinculades al virus. EL VPH és el responsable de tots els càncers de coll d'úter i de les berrugues genitals.

Aquest tumor és la segona causa de mort en càncer en les dones, per darrere del de mama. Cada any se'n diagnostiquen 500.00 casos a tot el món, la meitat dels quals es moren. A l'Estat, es produeixen anualment al voltant de 2.100 casos de càncer i unes 700 morts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema