Els bombers combaten un incendi que ha començat en un magatzem d'armes aquest dijous a la nit a Rússia, i que ha forçat l'evacuació de fins a 30.000 persones, després que les armes estiguin explotant i causant efectes a fins a 10 quilòmetres en el radi de la zona.

L'evacuació, també s'ha portat a terme per prevenir posteriors danys, perquè el foc, que ha començat a l'arsenal de la república d'Udmurtia, a uns 900 km de Moscou, avança en direcció a un oleoducte de la refineria més gran de Rússia. Segons un portaveu del Ministeri d'Emergències, almenys dues persones han mort, una altra està desapareguda i hi ha 28 ferits a causa de les explosions. És el segon incendi en un magatzem d'armes al país en l'última setmana.

El ministre de Defensa, el general Dmitry Bulgakov, ha comentat a l'agència ITAR-Tass que el magatzem també guardava coets d'artilleria, però que no hi ha perill que explotin. Les fonts oficials no han pogut determinar quina ha estat la causa del foc.

El portaveu Igor Dyomin, de Transneft, empresa propietària de gran part dels gasoductes russos, ha explicat a Reuters que aquest divendres ha deixat de rebre fins a 161.000 barrils de la font energètica, per evitar les explosions. Els carregaments de LUKOIL i Russneft, que equivalen a 30.000 barrils, també s'han aturat.

"L'oleoducte ha deixat de transportar petroli a partir de la 1 de la matinada (hora de Moscou). Els clients estan rebent ara les reserves que teníem", ha comentat Dyomin. L'arsenal emmagatzemava fins a 10.000 tones d'explosius i de munició, que és l'equivalent al poder de 58.000 tones de TNT.