El secretari general del PP-A, Antonio Sanz, va criticar que el Govern s'inventi una "reunió fictícia" entre el vicepresident primer i ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el president de la Junta, José Antonio Griñán, per justificar l'ús per part de tots dos d'un avió militar per desplaçar-se dimecres des d'Almeria fins a la capital sevillana, on Rubalcaba va participar en un acte de partit.

Per part seva, José Luis Rodríguez Zapatero, president del Govern, va assegurar que l'"única conspiració de Rubalcaba és contra ETA", que "està més feble i més prop del final de la violència", sortint n defensa del seu vicepresident, titular d'Interior i possible successor. Va afegir que el ministre "té unes grans capacitats i qualitats polítiques" i que és una persona "molt estimada al partit i respectada per totes les forces polítiques".

Ja són vuit els militants del PSOE que volen enfrontar-se amb Alfredo Pérez Rubalcaba a les primàries per succeir Zapatero com a cap de llista per a les eleccions generals. Aquests militants hauran de reunir uns 22.000 avals per poder concórrer als comicis, tal com estableixen els estatuts.

En un altre ordre de coses, el president del Govern i el del PNB, Iñigo Urkullu es van reunir a la Moncloa per revisar el grau de compliment de l'acord establert ?l'any passat pel qual el PNB va avalar els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2011. A canvi d'aquest suport per tirar endavant els Comptes Generals de l'Estat, el Govern es va comprometre a completar transferències pendents a l'Estatut d'Autonomia del País Basc.