El jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, ha imputat el qui va ser al costat del duc de Palma, Iñaki Urdangarín, fundador de l'Institut Nóos, una entitat dedicada al patrocini i mecenatge que el 2005 va subscriure amb el Govern balear diversos convenis per un import d'1,2 milions d'euros, el destí dels quals no ha estat justificat. Inicialment, el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma havia citat a declarar Diego Torres el proper 22 de juny, si bé el magistrat preveu fer-lo comparèixer en una altra data a causa de la impossibilitat de l'encausat de ser aquell dia als Jutjats de Via Alemanya de la capital balear.

Segons les indagacions portades a terme entorn d'aquests convenis, la despesa que en el seu moment es va pressupostar per a la celebració d'un fòrum sobre turisme i esport no ha estat acreditada. ?L'Executiu autonòmic va abonar a Nóos, a través de la Fundació Illesport i l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), un total d'1,2 milions d'euros malgrat que l'esdeveniment va durar només tres dies, entre el 22 i el 25 de novembre de 2005.

Preguntat sobre aquesta citació, el mateix Torres va assegurar sentir-se sorprès per la decisió del jutge i va apuntar que havia estat a través de la premsa com s'havia assabentat de la seva imputació en la peça número 25 d'aquest complex cas, que globalment investiga el presumpte desviament de més de cinquanta milions d'euros públics durant la construcció del velòdrom palmesà (2005-2007).

Precisament, sobre aquests convenis el llavors president del Govern, Jaume Matas, va admetre en la seva declaració com a imputat que va recomanar signar els convenis i que "ho tornaria a fer", tal com va destacar l'excap de l'Executiu a preguntes de la Fiscalia. Va ser d'aquesta manera com Matas va defensar la utilitat del conveni i la seva tramitació, en assegurar que "tot es va fer de manera correcta".

No obstant això, sobre aquests fets ja s'havia interessat el Ministeri Públic en altres compareixences del cas. Així, sobre el tema va ser interrogada la llavors cap de Gabinet de Matas, Dulce Linares, que va asseverar davant del jutge, també en qualitat d'imputada, que la decisió de gestar el conveni va ser adoptada per Matas, encara que va negar que l'excap de l'Administració autonòmica li donés cap ordre perquè prescindís del control de la despesa pressupostada.

Mentrestant, sobre això també va ser preguntat recentment el llavors conseller de Turisme i actual diputat del PP, Joan Flaquer, que en la seva compareixença com a testimoni va assegurar ignorar, per contra, qui va gestar el conveni.