L'Audiència de Sevilla ha aixecat les mesures cautelars que hi havia sobre el menor anomenat el Cuco, absolt de la violació i mort de Marta del Castillo, que no considera "raonables" atesa la condemna "menys greu" que se li ha imposat per encobrir el crim de la jove sevillana. La Secció Tercera de l'Audiència recorda que el jove va complir els nou mesos d'internament màxim en un Centre de Menors i porta des de novembre de 2009 en un pis tutelat de Cadis, fet pel qual "ha estat, d'una o una altra manera, privat de llibertat gairebé 28 mesos", mesura que els magistrats no consideren "raonable" que es mantingui.

I més quan el passat 23 de març el Cuco va ser absolt de la violació i assassinat de Marta i condemnat a 2 anys i onze mesos d'internament per encobrir els delictes suposadament comesos pel seu amic major d'edat Miguel Carcaño, en un assumpte encara pendent de judici.

Les mesures cautelars consistien a viure a l'esmentat pis tutelat de Cadis sota vigilància de monitors i la prohibició d'acostar-se a menys 50 quilòmetres de Sevilla, ciutat on viuen els pares de Marta.

El jutge de Menors va mantenir les mesures, però ara l'Audiència estableix que, encara que van ser "raonables" en el seu moment, la sentència dictada ha modificat les circumstàncies que envolten el cas i el jove "té un termini avançat de compliment de la mesura imposada". "És destacable que fins i tot l'acusació particular que exerceix la família de la víctima no s'ha oposat a l'aixecament de les mesures", estableix l'Audiència. Afegeix que el Cuco -que tenia 15 anys en el moment del delicte- ja és major d'edat.