Un home de 79 anys va matar a ganivetades la seva dona, de 82, a la localitat valenciana de Museros i després es va treure la vida disparant-se amb una pistola, mentre que la Guàrdia Civil va trobar en un paratge de Tabernas (Almeria) el cadàver de Rosa Galera, la dona de 28 anys que va desaparèixer dilluns passat al municipi de Fines, mentre que l'exmarit va ser detingut. Es tracta del tercer i quart assassinats provocat per violència domèstica en només quatre dies, després dels registrats dimarts a Móstoles i dimecres a Mieres.

El succés de València es va produir cap a les deu de la nit de dimecres, quan una dona que cuidava la parella va arribar a l'habitatge i es va trobar un bassal de sang i els cossos sense vida d'aquestes dues persones. La Guàrdia Civil, que investiga el succés, treballa amb la hipòtesi que l'home, Ramón G., matés a la seva dona, ja que aquesta presentava signes de violència, i després es tragués la vida. Per part seva, els veïns de la parella van coincidir a assenyalar que la dona vivia "amenaçada" per ell, que diverses vegades havia anunciat la seva intenció de matar-la "amb un ganivet", ja que, segons deia, la seva dona i la seva cunyada volien enverinar-lo.

Segons la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Ana Botella, no constava cap denúncia per maltractaments prèvia, fet que posteriorment va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que va informar que no hi ha antecedents judicials ni policials de maltractament de la parella.

Pel que fa al cas d'Almeria, la Guàrdia Civil havia desenvolupat un ampli dispositiu de recerca des de la denúncia de desaparició interposada pel pare de la jove.