El portaveu del govern libi, Musa Ibrahim, ha assegurat que 718 persones han mort i més de 4.000 han resultat ferides pels atacs dels aliats des que van iniciar les seves operacions a Líbia el 19 de març.

En una conferència de premsa difosa per la televisió estatal líbia, Ibrahim ha afirmat que dels de 4.067 ferits comptabilitzats des del començament de la intervenció internacional al país fins al 26 de maig, 433 ho van ser de gravetat. El portaveu ha afirmat que aquest balanç del Ministeri de Sanitat libi, no inclou les víctimes registrades entre els soldats de l'Exèrcit libi.

L'OTAN ha negat en diverses ocasions que els seus atacs aeris a Líbia hagin causat un nombre elevat de víctimes civils i el règim no ha mostrat fins ara als periodistes estrangers presents a la capital cap prova de matances de civils.

Per la seva banda, els rebels han xifrat el nombre de morts en els enfrontaments amb les tropes del règim des que va començar la revolta líbia el febrer passat en més de 12.000 persones.

Segons Ibrahim, durant la visita realitzada el dilluns pel president sud-africà, Jacob Zuma, a Trípoli no es va tractar "en cap moment" una possible proposta de sortida per al líder libi, Moammar al-Gaddafi.

La Presidència sud-africana ha assenyalat que Gaddafi li va confirmar a Zuma que no està disposat a abandonar Líbia, tot i que accepta un alto el foc d'acord amb el full de ruta fixada per la Unió Africana (UA).