Dinamarca ha provocat una gran polèmica amb una nova proposta de llei que preveu un augmentar dels impostos als aliments amb alt nivell de greixos saturats.

Aquesta mesura ha estat adoptada per combatre l'obesitat i els problemes de salut que aquesta malaltia produeix. Les empreses no consideren que aquesta mesura hagi de millorar l'alimentació dels danesos, i van manifestar la seva oposició a la Llei, ja que opinen que molts aniran a altres països a comprar certs productes per un preu més baix.

El Govern danès, no obstant això, sembla decidit a tirar endavant la seva nova estratègia de salut pública. La proposta del país nòrdic seria cobrar 16 DKK -uns 2,15 euros- més en concepte d'impost per cada quilo de greix saturat.

Aquesta norma afectaria aliments com la carn -incloent la de pollastre i porc-, el formatge, la mantega, l'oli vegetal, la margarina i aliments produïts a base de patata. Amb aquesta mesura pretenen forçar les empreses a treure al mercat més aliments saludables.

El primer ministre Lars Lakke Rasmussen -del partit centredretà-, vol portar a terme la pujada de taxes l'octubre. Aquesta norma ja existeix -a baixa escala- en alguns aliments que contenen un alt nivell de sucre, com els refrescos o les xocolatines, en els quals s'ha incrementat el preu un 10%. El tabac i l'alcohol són altres dels productes que també pateixen un augment del cost, però, en aquest cas, molt més alt, arribant fins a un 75%. L'experiència d'aquests productes que han augmentat de preu marca que hi ha una disminució de les vendes.