Una columna de fum sobre el palau presidencial a Sanà, la capital del Iemen, podria ser el símbol de fins a quin punt ha arribat la situació en aquest país del Pròxim Orient, la principal ciutat del qual ha estat escenari en els darrers dies de violents enfrontaments entre les milícies opositores al règim i el president iemenita, Alí Abdul·là Saleh. En una cadena d'explosions que es van registrar a la capital iemenita, el palau va rebre l'impacte de diversos projectils i el mandatari va haver de ser ingressat en un hospital militar, després d'haver resultat ferit lleu al cap. La resposta del règim de Saleh no es va fer esperar, i les forces de seguretat iemenites van bombardejar les cases dels líders de la federació tribal Hashid, que avala els manifestants antigovernamentals. En aquest sentit, el president iemenita es va dirigir al poble en una gravació d'àudio per la televisió oficial i va acusar el cap tribal opositor Sadeq al Ahmar i els seus germans d'estar darrere de l'atac contra ell.

Hores abans, diversos responsables iemenites havien confirmat que Saleh es trobava bé i que havia patit una ferida lleu al cap. En qualsevol cas, un responsable iemenita va qualificar allò succeït d'intent d'assassinat. En l'atac van morir quatre guàrdies de Saleh, i el portaveu del Govern, Tareq al Shami, va indicar que el primer ministre, Ali Mujawar; el president del Parlament, Yehia al Raee; el viceprimer ministre i el governador de Sanà es troben entre els set alts càrrecs ferits en l'atac.

En un altre ordre de coses, almenys 45 persones van morir i centenars van resultar ferides en localitats del centre, est i nord de Síria per la repressió de l'Exèrcit i les forces de seguretat. Trenta persones van perdre la vida a Hama, al centre del país, com a conseqüència dels trets de les forces de seguretat.

En aquest sentit, el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, va assegurar estar "alarmat" per l'escalada de violència exercida pel Govern sirià contra els manifestants. L'organisme assegura que la repressió ha deixat més de mil morts, confirmant així la xifra que ja havia avançat l'oposició al règim de Bashar Al-Asad.

Judici a Ben Ali

Paral·lelament, el president deposat de Tunisia, Ben Ali, i la seva dona Leila Trabelsi seran jutjats en rebel·lia en els propers dies o setmanes, segons va afirmar un portaveu del Ministeri de Justícia.

Finalment, la Cambra de Representants dels EUA va aprovar una resolució que critica el president Barack Obama per enviar tropes a Líbia sense el permís del Congrés, però va rebutjar una altra per frenar mmediatament la participació militar nord-americana en aquest país. El debat i votació sobre les dues resolucions no vinculants va ser la primera discussió pública sobre l'assumpte des que Obama vaa ordenar els atacs contra Líbia.