El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha anunciat avui que el govern espanyol "farà un seguiment continu i aplicarà tots els mecanismes de control de forma estricta" perquè les comunitats autònomes compleixin amb l'objectiu de dèficit.

En el seu discurs per clausurar les jornades del Cercle d'Economia que avui han finalitzat a Sitges (Garraf), el ministre ha valorat que "les comunitats hauran de fer ara un esforç important" i ha afegit que "algunes hauran d'accelerar els seus plans de reequilibri".

Sobre la situació dels comptes de Castella-la Manxa, comunitat que segons va dir Mariano Rajoy està a punt de fer fallida, Miguel Sebastián ha dit desconèixer l'estat financer concret d'aquesta comunitat, però s'ha mostrat convençut que "el nou govern de Castella-la Manxa serà capaç de controlar els seus comptes, igual que la resta de governs autonòmics i de la mateixa manera que ho està fent el Govern. I ho faran de la manera més eficient possible".

En tot cas, Miguel Sebastián ha valorat que "totes les declaracions que creen alarma innecessària sobre la solvència de les administracions públiques d'Espanya no són bones. I així ho ha reconegut sempre el govern".

El ministre d'Indústria ha insistit que el govern de Zapatero "està fent els seus deures", i ha posat l'accent en què "hem d'anar tots per aquest camí per aconseguir reduir el diferencial del deute i augmentar la nostra credibilitat als mercats".