El president del Iemen, Ali Abdallah al-Salih, ha clamat venjança per l'atac d'aquest divendres contra el seu palau, en el qual va resultar ferit lleu. En un enregistrament d'àudio difós per la televisió oficial, al-Salih ha carregat contra el cap tribal opositor Sadeq al Ahmar i els seus lleials, als quals acusa de l'atac.

Al-Salih, que va prometre eliminar "les bandes" d'Al Ahmar, va resultar ferit lleu a la part posterior del cap per fragments despresos després de l'impacte d'un projectil que va impactar contra una mesquita del complex presidencial de Sanà.

En l'atac també van resultar ferits diversos alts càrrecs iemenites -entre els quals hi ha el viceprimer ministre i els presidents de les dues càmeres legislatives-, que estan rebent tractament mèdic en un hospital de l'Aràbia Saudita.

Les fonts, sota condició d'anonimat, no han precisat l'estat de salut en què es troben els funcionaris, en particular el viceprimer ministre, de qui mitjans àrabs comenten que va resultar ferit de gravetat en el bombardeig que ha acabat amb la vida de set persones, segons l'agència oficial iemenita.

Mentrestant, la ministra d'Afers Estrangers espanyola, Trinidad Jiménez, ha assenyalat aquest dissabte que l'executiu central ha decidit activar la fase de preevacuació en coordinació amb els seus socis europeus per ajudar els espanyols a abandonar el Iemen.

Jiménez ha fet aquestes manifestacions als mitjans de comunicació després d'intervenir en l'obertura del XVI Fòrum Espanya-els Estats Units que se celebra a Oviedo. La ministra ha assenyalat que el govern espanyol té clar que cal que els 13 membres de l'ambaixada espanyola, més alguns cooperants, puguin tenir tots els mitjans necessaris per sortir-ne el més aviat possible.

Jiménez ha manifestat que un mínim de 20 persones de nacionalitat espanyola han mostrat la seva disposició d'abandonar el país després que fos atacat el palau presidencial.