La comissió de feminisme dels acampats a Sol va denunciar en l'assemblea general celebrada aquest dijous que han patit "agressions sexuals" i que, per aquest motiu, no seguiran pernoctant a la cèntrica plaça de Madrid dins del Moviment 15M.

Una portaveu de la comissió ha explicat que aquestes agressions sexuals inclouen "tocaments, abusos i intimidacions", el que ha motivat que hagin decidit no continuar dormint a la Puerta del Sol. No obstant això, han subratllat la seva intenció de seguir vinculats a la "lluita "del Moviment 15M.

L'assemblea d'aquest dijous ha servit perquè cada comissió informi als manifestants de la seva decisió sobre com afrontar les següents passes del moviment. D'aquesta manera, s'han dividit entre les comissions que advoquen per aixecar el campament de Sol - entre elles, sanitat, feminisme o migracions - i les que optaven per mantenir l'acampada -destacant les comissions de política o alimentació-.

Una de les propostes més precises ha estat la de la comissió de migracions, que ha plantejat que l'acampada de Sol s'aixequi el diumenge i, en contraposició, mantenir assemblees periòdiques en aquesta plaça i treballar per estendre el moviment als barris i pobles .

La comissió de legal ha llegit un comunicat en què ha denunciat que els comerciants de Sol "falten a la veritat" quan parlen de pèrdues econòmiques atribuïdes als acampats. A més, han retret als empresaris que no s'hagin preocupat d'altres problemes de Madrid, més enllà dels seus propis, i han demanat a les autoritats públiques que respectin el dret de reunió.