Científics alemanys estan buscant pistes sobre la font del bacteri alimentari mortal E. coli en un restaurant de la ciutat de Luebeck, al nord del país germànic, un cop s'ha descobert que disset persones van resultar intoxicades després de menjar-hi, segons recull el diari Luebecker Nachrichten aquest dissabte. Les disset persones que van emmalaltir per la bactèria E. coli inclouen un grup de funcionaris fiscals alemanys i turistes de la veïna Dinamarca, informa el rotatiu.

"No es tracta de culpar el restaurant", ha dit Werner Solbach, microbiòleg al Centre Mèdic Universitari Schleswig-Holstein. "Amb tot, la cadena de subministrament podria donar-nos pistes importants sobre la manera com ha viatjat el patogen".

Fins al moment, les autoritats alemanyes no han estat capaces de trobar l'origen de la bactèria, que ja ha causat la mort de 19 persones a Europa i ha infectat 1.700 persones més en dotze països, totes les quals havien viatjat recentment al nord d'Alemanya.

Una dona alemanya, una de les funcionàries fiscals que havia menjat al restaurant de Luebeck, va morir després d'infectar-se amb la bactèria. Molts dels infectats han desenvolupat la síndrome urèmica hemolítica (SUH), una complicació potencialment mortal que pot afectar els ronyons.

El grup de funcionaris fiscal, que assistien a un esdeveniment del sector, van menjar al restaurant el 13 de maig, segons han explicat a Reuters fonts properes al grup aquest dissabte. El diari Luebecker Nachrichten newspaper afegeix que totes les víctimes hi van menjar entre el 12 i el 14 de maig.

De la seva banda, el magazine periodístic alemany Focus recull aquest dissabte que les autoritats sustenten la teoria que la crisi va començar a principi de maig a Hamburg, una setmana abans que la gent comencés a caure malalta, el període d'incubació del bacteri E. coli.

Es creu que la contaminació alimentària ha estat causada per una qüestió d'higiene deficitària en una granja, durant el transport del menjar o en un establiment comercial o de restauració.

Les autoritats sanitàries del nord d'Alemany han difós alertes constants perquè la població eviti menjar alguns vegetals crus i han informat de 199 nous casos de la infecció en els últims dos dies.