El líder milicià Ilyas Kashmiri, un dels possibles candidats a succeir l'assassinat Ossama Bin Laden al capdavant de la xarxa terrorista internacional Al-Qaida, ha mort aquesta passada nit durant l'atac fet per un avió no tripulat dels Estats Units a la regió de Waziristan del Sud.

Kashmiri, líder del Moviment de la Lluita Islàmica -Harkat Ul Gihad al Islami, HuJi- i presumpte cervell d'atacs com el perpetrat a l'hotel Marriott d'Islamabad el 2008, que va causar la mort de 54 persones, es trobaria entre els nou morts durant l'assalt aeri fet la passada nit sobre el poblat de Llepin, segons aquestes informacions que no han estat confirmades per fonts oficials.

El milicià, de 47 anys, també era considerat un dels possibles organitzadors dels atemptats terroristes a Bombai del novembre de 2008, que va deixar més de 160 morts.

Per als Estats Units, Kashmiri era l'operatiu relacionat amb Al-Qaida més perillós que havia aparegut en anys. Fonts de la Intel·ligència estatunidenca van assegurar el 2009 al magazín 'Newsweek' que Kashmiri era "l'home que feia encaixar totes les peces" de l'organització terrorista internacional.

Aquell mateix any, va ser donat per mort en un atac també fet per un "dron" de l'exèrcit estatunidenc al Waziristan del Nord.

Precisament després de l'atac d'avui, un portaveu dels Tehrik e Taliban (l'organització que agrupa els grups milicians pakistanesos que col·laboren amb els talibans afganesos) havia desmentit la seva mort.