Crisi sanitària

Més vigilància dels EUA sobre els productes europeus

Les autoritats nord-americanes han augmentat els controls sobre les importacions d'hortalisses de la UE

 12:44  

EFE/WASHINGTON El govern dels Estats Units ha informat que ha augmentat la vigilància de les importacions de tomàquets, cogombres i enciam de les àrees afectades per un brot del bacteri E.coli a la Unió Europea (UE).

L'Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA) ha explicat en un comunicat que es manté en "contacte rutinari" amb la Unió Europea i els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) "per vigilar el brot actual de E.coli O104 i rastrejar "casos als Estats Units.

"En resposta al brot a Europa i com a mesura de precaució, l'FDA va establir protocols addicionals sobre les importacions i en l'actualitat ha incrementat la vigilància de tomàquets frescos, cogombres, enciam i amanides de les àrees" afectades, ha dit l'agència federal.

Després de diverses proves als productes, "l'FDA no permetrà l'entrada als EUA de cap producte que es determini que està contaminat, i si es detecta contaminació, prendrà nota de futurs carregaments per a les mesures necessàries", ha advertit.

"A mesura que sorgeixi més informació sobre l'origen del brot, ajustarem els nostres esforços de protecció de la salut pública, especialment a la frontera", ha afegit.

L'FDA considera que el brot actual del bacteri "no ha afectat el subministrament d'aliments als EUA" i ha assenyalat que "no hi ha cap raó" perquè els nord-americans alterin seus hàbits de compra o de consum d'aliments. No obstant això, l'agència afirma que "es manté vigilant" per prendre les mesures apropiades.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema