Els responsables en funcions del govern de Castella-la Manxa han suspès les reunions que havien de mantenir dilluns amb el Partit Popular per al traspàs de poders a la Junta, davant la "deslleialtat" del PP després que els populars hagin provocat alarma amb "dades falses "de l'estat dels comptes públics de la comunitat.

Així ho ha indicat el conseller de Presidència, Santiago Moreno, que ha indicat que s'han suspès les dues reunions previstes per al dilluns per analitzar amb responsables del PP el traspàs de poders a les conselleries d'Ordenació del Territori i Habitatge i Salut i Benestar Social.

En el seu lloc, se celebrarà una reunió informal de tots els consellers en funcions de l'executiu autonòmic per estudiar la situació creada per l'alarma generada per les afirmacions del secretari general del PP manxec, Vicente Tirado, que divendres va afirmar que la regió està en "fallida total" i que la Junta no té diners ni per pagar les nòmines dels empleats públics.

Moreno ha declarat que aquesta afirmació de Tirado és "rotundament falsa", ja que ell mateix li va comunicar en la primera reunió de les sis que han mantingut que els diners per al pagament de les nòmines dels empleats públics està garantit.

També ha negat que siguin certes les dades sobre el suposat deute que va oferir divendres Tirado, que va parlar que la Junta deu als proveïdors 2.000 milions d'euros, ja que no es basa en cap informació real ni contrastada.

Les dades facilitades per Tirado "són radicalment falses" i no es basen en "cap suport documental", ha afirmat Moreno, que ha afegit que s'està facilitant als representants del PP tota la documentació que estan demanant.

Aquestes dades estan incloses en el compte general del 2010 que s'ha lliurat ja a les Corts de Castella-la Manxa i que la setmana que ve explicarà al Parlament autonòmic la vicepresidenta i consellera d'Economia i Hisenda en funcions, María Luisa Araújo, ha avançat Moreno.

També els hi han lliurat les liquidacions fetes fins el 30 d'abril de 2011 i s'està recollint informació per fer el mateix fins al 31 de maig, com han demanat els representants del PP, ha apuntat Moreno, que ha lamentat la "falta de lleialtat "que han suposat les declaracions de Tirado.

Segons Moreno, interfereixen en les converses que s'estan mantenint per al traspàs de poders, en les quals s'està produint un intercanvi d'informació. En la seva opinió, aquestes declaracions poden obeir a una estratègia d'oferir dades deliberadament distorsionades i alarmistes per justificar determinades decisions "traumàtiques" que podria prendre el futur govern que presidirà María Dolores de Cospedal.

Es tractaria de "justificar retallades futures" emparant-se en l'"herència" que suposa la mala situació econòmica, amb la qual l'actual govern de Castella-la Manxa està sent capaç de governar tot i les dificultats i l'hauria seguit fent si hagués guanyat les eleccions, ha assenyalat el conseller de Presidència. En qualsevol cas, Moreno ha dit que després de la reunió de dilluns tornarà a posar-se en contacte amb Vicente Tirado, encara que ha insistit a denunciar la "falta de lleialtat" per part del PP, perquè la seva opinió "no ens mereixem aquest tracte ni nosaltres ni els castellanomanxec".