El rei Joan Carles ha ingressat aquesta diumenge tarda a la Clínica Planas de Barcelona per seguir el tractament de rehabilitació al qual ha de sotmetre's després de l'operació al genoll dret que se li ha practicat a l'hospital USP San José de Madrid, on el matí d'aquest diumenge ha estat donat d'alta.

Segons que han assenyalat testimonis presencials, el rei Joan Carles ha arribat a la clínica barcelonina cap a les 15:25 hores en un monovolum blau amb un seguici de cinc vehicles, si bé ni els portaveus del centre sanitari ni de la Casa del Rei han confirmat oficialment l'arribada del monarca.

El rei ha rebut aquest matí l'alta hospitalària, dos dies després de ser-li implantada una pròtesi al genoll dret, una intervenció que l'obligarà a portar crosses durant dues o tres setmanes, mentre segueix un procés de recuperació que completarà previsiblement al cap d'un mes o mes i mig.

Pocs minuts abans de les 14:00 hores, el rei Joan Carles ha abandonat en un monovolum amb els vidres tintats l'Hospital USP San José de Madrid, on, dues hores i mitja abans, el traumatòleg que l'havia operat, Ángel Villamor, i el cap del Servei Mèdic de la Casa del Rei, Avelino Barros, havien signat la seva alta hospitalària.

Aquest informe mèdic assenyala que el cap de l'Estat "camina amb crosses amb autonomia" i "ha de continuar en les pròximes setmanes el protocol de tractament de fisioteràpia i les revisions postoperatòries, en règim ambulatori".

La Clínica Planas de Barcelona és el centre mèdic on l'any passat el Rei ja va estar ingressat diversos dies per completar la seva recuperació després que el 8 de maig se li extirpés un nòdul benigne al pulmó dret a l'Hospital Clínic de Barcelona.

A més, va ser també a la Clínica Planas on el rei va ser sotmès a l'abril de l'any passat al reconeixement mèdic rutinari en el qual es va detectar l'existència del nòdul i la necessitat d'extirpar-lo.

En total, l'any passat el monarca va estar ingressat deu dies a la Clínica Planas per recuperar-se de la intervenció quirúrgica a la qual va ser sotmès.