El president en funcions del Iemen, Abd-Rabu Mansur Hadi, ha ofert als sublevats la retirada de les tropes governamentals del barri de Hasaba, a Sanà, escenari de cruents enfrontaments entre l'exèrcit i les milícies tribals rebels, segons han informat fonts de l'oposició.

Hadi -que ha assumit el poder després de la marxa a l'Aràbia Saudita del president del país, Ali Abdallah al-Salih, per rebre atenció mèdica per les ferides que ha patit arran d'un atemptat ocorregut divendres- hauria demanat a la confederació tribal Hashid que respecti la treva pactada amb la mediació de l'Aràbia Saudita per acabar amb la violència.

A més de la retirada de Hasaba, Hadi s'hauria compromès a l'aixecament dels bloquejos i controls de carretera a les principals vies del país.

Segons algunes fonts, el cap tribal opositor Sadeq al Ahmar hauria acceptat ja l'alto el foc proposta per Mansur Hadi, si bé aquesta informació encara no ha estat confirmada oficialment.

El conflicte armat va esclatar el 23 de maig passat després que Al-Salih rebutgés per tercera vegada signar una iniciativa presentada pels països del golf Pèrsic per a una transferència pacífica del poder.

Precisament aquesta proposta del Consell de Cooperació del Golf Pèrsic (CCG) estipulava que el poder seria transferit a Hadi en el termini d'un mes després de la seva signatura, i dos mesos després hi hauria eleccions parlamentàries i presidencials, però Salih mai va arribar a rubricar-lo.