El president del Iemen, Ali Abdullah al-Salih, ja ha arribat a l'Aràbia Saudita per rebre tractament mèdic, segons ha informat aquest diumenge a la matinada una font anònima saudita a Reuters. Al-Salih tindria ferides de consideració després del greu atemptat que va patir divendres quan diversos obusos van impactar contra el seu palau presidencial, a Sanà.

Al-Salih ha estat sotmès a una operació quirúrgica per retirar-li metralla que té allotjada en el pit, segons han informat fonts mèdiques de l'Aràbia Saudita.

El mateix divendres, cinc alts càrrecs del govern del Iemen, ferits en el mateix atac, ja van sortir del país per ser tractats mèdicament. El vicepresident Abd-Rabbu Manssur Hadi ha assumit les funcions de president.

L'exèrcit iemenita ha assegurat que Al-Qaida està al darrere del bombardeig amb coets de divendres passat contra el complex del palau presidencial a Sanà. Fins ara, la versió oficial apuntava a la federació tribal Hashid, liderada pel xeic Sadeq al Ahmar, que dóna suport als manifestants que demanen la dimissió del president al carrer des de fa mesos.

Mentrestant, els enfrontaments entre les forces de seguretat i els opositors continuen al Iemen. En aquest sentit, un mínim de cinc persones han mort i diverses més se'n troben ferides en el transcurs dels combats que estan tenint lloc aquest diumenge a la ciutat de Taiz, segons informa la cadena Al-Arabiya.

D'altra banda, un mínim de dues persones han mort i 15 més n'han resultat ferides per l'explosió d'una granada en una caserna de les forces dirigides per un general contrari al president iemenita a la capital, Sanà, segons han informat fonts mèdiques. Fonts militars no han confirmat que es tracti d'un atac i creuen que la detonació podria haver estat accidental.

Aquest incident té lloc durant el reinici dels combats que han trencat la fràgil treva mediada ahir per l'Aràbia Saudita, segons informa la cadena panàrab Al-Jazira.