Després de ser operat exitosament a l'hospital madrileny USP San José, centre on el doctor Ángel Villamor va reconstruir per al Rei Joan Carles I una pròtesi del genoll dret, el monarca va ingressar ahir a la Clínica Planas de Barcelona per iniciar un tractament de recuperació i fisioteràpia. Es preveu que el període de recuperació s'allargui un mes o un mes i mig.

No és la primera vegada que el Rei utilitzarà les instal·lacions d'aquest centre privat, i és que la Clínica Planas també va ser escollida per l'etapa de recuperació del monarca després que al maig del 2010 l'operessin al pulmó a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Pel que fa al període de recuperació, el Rei Joan Carles I haurà de continuar durant les pròximes setmanes amb el protocol de tractament de fisioteràpia i amb les revisions postoperatòries en règim ambulatori, segons apuntava el darrer informe mèdic llegit pel director gerent de l'hospital USP San José de Madrid, Javier de Joz. En aquest sentit, l'informe indicava que el cap d'Estat va seguir "un postoperatori molt satisfactori" i va passar "una bona nit".

Des de dissabte passat, el Rei va continuar amb les sessions de fisioteràpia "contemplades dins el protocol de recuperació intensiva", segons el darrer informe mèdic firmat per Ángel Villamor, responsable de la intervenció quirúrgica i director de la Unitat de Traumatologia de l'hospital, i pel cap del Servei Mèdic de la Casa del Rei, Avelino Barros.

Les visites al monarca no es van fer pregar. El mateix dissabte, Joan Carles I va rebre les visites de la Reina Sofia, dels Prínceps d'Astúries i de la Infanta Elena. A la tarda, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es va reunir durant una hora i mitja amb el Rei. Tant el Príncep Felip com el president del Govern, van coincidir a l'hora de destacar el bon estat de salut del monarca.