El vicepresident iemenita, Abderabu Mansur Hadi, va arribar a un acord amb el cap tribal opositor Sadeq al Ahmar per a un alto el foc en els combats que tenen lloc a Sanà des de fa dues setmanes, segons fonts de l'oposició.

Fonts de la plataforma opositora "Encontre Compartit" van dir que Al Ahmar, cap de la tribu Hashed, va acceptar una proposta d'Hadi, president en funcions des de dissabte per la sortida del cap d'Estat Ali Abdul·là Salih a l'Aràbia Saudita per ser operat de les ferides sofertes en un atemptat el passat dia 3. Per la seva part, una font pròxima Al Ahmar va explicar que l'acord inclou la retirada de les forces de seguretat del barri de Hasaba, lloc de residència del cap tribal.

El president Salih, va ser operat ahir en un hospital militar del centre de Riad i els metges li van recomanar dues setmanes de repòs absolut, segons una font del centre hospitalari. La font va apuntar que el mandatari, que havia resultat ferit en un atemptat divendres pasat, es trobava ahir descansant a l'hospital i no va donar més detalls.

Divendres passat, després de l'atemptat, Saleh va acusar en una gravació d'àudio transmesa per la televisió estatal a Al Ahmar i els seus germans d'estar darrere de l'atac contra el complex presidencial i va clamar venjança contra ells.

Set oficials dels serveis de seguretat van morir i diversos responsables van resultar ferits, entre ells Saleh i el primer ministre Alí Mohammad al Muyawar, per l'impacte d'un projectil en una mesquita del palau presidencial, quan el mandatari es trobava resant.

El conflicte armat al Iemen a esclatar el 23 de maig passat després que Saleh rebutgés per tercera vegada signar una iniciativa presentada pels països del golf Pèrsic per a una transferència pacífica del poder.