Almenys 120 persones han mort aquest dilluns, entre elles policies, a Yisr al Shagur, al nord-oest de Damasc, segons la televisió siriana, en un atac de "guerrilles armades" que les autoritats han advertit que tractaran "amb fermesa i força".

Al llarg de la tarda ha estat continu l´augment de víctimes que oferia la cadena estatal per una emboscada i diversos atacs d´"homes armats" contra edificis governamentals a la localitat d´Yisr al Shagur, a la província d´Edleb.

Si es confirmen aquestes xifres, a través de fonts independents es tractaria de la major massacre a Síria des de l'inici de les protestes contra el president Bashar al-Assad a mitjans del març passat després de la mort de 112 manifestants el 22 d'abril, d'acord a xifres d'activistes de l'oposició.

Algunes de les institucions atacades aquest dilluns han estat un centre dels serveis de seguretat i un edifici de Correus, ha destacat l'emissora, que també ha parlat de desenes de ferits civils i persones pertanyents als serveis de seguretat.

"Grups armats han utilitzat llançacoets anti-tancs, armes mitjanes i granades en el seu atac terrorista" i han pres terrats d'edificis per disparar contra la policia i civils, segons el canal, que ha destacat que els efectius de seguretat es van enfrontar a centenars d'homes amb armes.

La mateixa font ha denunciat que els atacants han usat als residents d´Yisr al Shagur com a escuts humans i que s´han refugiat en algunes cases del poble.

Així mateix, ha mostrat imatges de veïns que acudien a Latakia, a la costa mediterrània i també al nord-oest de Damasc, per demanar ajuda i la intervenció immediata de l'Exèrcit, com un home que ha demanat l'assistència de les Forces Armades "perquè la zona és com un infern".

La reacció del règim no s´ha fet esperar i mentre continuava augmentat el nombre de morts, el ministre sirià de l'Interior, Mohammad Ibrahim al Shar, ha advertit en una breu declaració transmesa per la televisió que tractaran "amb fermesa i força" qualsevol atac armat.

"Partint de la responsabilitat de l'Estat de protegir la vida dels ciutadans, militars i civils, i de protegir les instal•lacions governamentals que pertanyen al poble, els tractarem amb fermesa, força i segons la llei. No ens quedarem impassibles davant de qualsevol atac armat", ha assegurat.