Com a mínim tretze persones han mort i 19 més han resultat ferides avui com a conseqüència d'un atemptat suïcida amb cotxe bomba contra l'Exèrcit iraquià a la ciutat de Tikrit, al centre-nord de l'Iraq, segons han informat fonts oficials locals i policials.

L'atemptat ha estat comès per un terrorista suïcida que ha fet detonar un automòbil ple d'explosius a l'entrada d'un complex de palaus utilitzats en el passat per l'ex president iraquià Saddam Hussein. Saddam Hussein va néixer precisament en aquesta ciutat, situada a 150 quilòmetres al nord de Bagdad.

Concretament, l'explosió es va produir mentre diversos membres de l'Exèrcit iraquià inspeccionaven el lliurament a la Policia d'un lloc de control militar.

"El balanç no és definitiu, però hem rebut informació sobre tretze morts, inclosos nou militars, i 19 ferits", ha declarat a Reuters el responsable de premsa del consell provincial, Hassan Abdulla. Entre els morts, ha precisat, hi figura un coronel que va dirigir la Intel•ligència militar a Tikrit.