Dominique Strauss-Kahn serà jutjat davant un jurat, després declarar-se no culpable d'agressió sexual i intent de violació d'una dona de 32 anys, qui planeja testificar contra l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI). "Quedarà clar que no va haver-hi cap element de coacció amb violència en aquest cas", va afirmar Benjamin Brafman, advocat del polític francès a les portes de la Cort Suprema de Nova York on va tenir lloc una breu vista, de cinc minuts, en la que Strauss-Kahn es va declarar no culpable.

Si s'hagués declarat culpable s'hauria evitat la celebració del judici. No obstant això, ara la maquinària s'ha posat en marxa perquè el polític sigui jutjat en un procés que comptarà amb un jurat popular i en el qual podria ser condemnat a 25 anys de presó, la pena establerta per als delictes més greus que se li imputen.

Del braç de la seva dona, Anne Sinclair, Strauss-Kahn va fer la seva primera visita a la cort des que se li va concedir la llibertat sota una fiança de sis milions de dòlars, que li permet estar reclòs en un luxòs habitatge del barri novaiorquès de TriBeCa sota vigilància permanent pagada per ell mateix.

La primera secretària del Partit Socialista francès, Martine Aubry, va demanar "decència" i "quietud" per permetre que la justícia faci el seu treball en aquest cas, un "drama humà".