Quatre homes, tres d'ells amb nacionalitat polonesa confirmada, van morir en un accident aeri entre dues avionetes a les proximitats de l'aeroport d'Astúries, en una jornada caracteritzada per intenses pluges i boira, encara que "no es pot assegurar relació entre les condicions meteorològiques i l'accident", segons van apuntar des de la Guàrdia Civil.

Les aeronaus sinistrades formaven part d'una excursió de tres avionetes amb matricula polonesa que van sortir de Sant Sebastià amb destinació a la localitat portuguesa de Vilar de Luz, sense que tinguessin previst fer escala a Astúries. Les avionetes sinistrades van ser una Cessna Skyline 182 T matrícula SP-CFM i una Cirrus SR-22, matrícula SP-AVD. La Guàrdia Civil es va fer càrrec dels tràmits per procedir a l'aixecament dels cadàvers i també va participa ren les tasques de rastreig.

El primer dels aparells va caure a l'aparcament d'avions de l'aeroport, mentre que la segona avioneta va ser localitzada en un bosc d'eucaliptus de la zona de la Muntanya de Baies, propera a l'aeroport. En cadascuna d'elles viatjaven dos ocupants.

A petició dels agents de l'Institut Armat, els efectius de Bombers d'Astúries desplaçats al lloc romandran a la zona col·laborant en l'evacuació de les restes mortals de les víctimes. En total, 30 persones, entre efectius de l'aeroport i dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat van participar en l'emergència, que va quedar desactivada poc després de les quatre de la tarda.

El succés va provocar retards en dos vols, almenys durant el temps que es van realitzar les tasques de recerca del segon aparell, ja que a l'espai aeri es trobaven helicòpters de Bombers d'Astúries.

A més, el Ministeri de Foment ha posat en marxa una investigació en el marc de la Comissió Permanent d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil amb motiu de l'accident aeri. Es va desplaçar a Astúries un equip de cinc experts format per tres investigadors i dos mecànics per iniciar els treballs de camp. Les estimacions de Foment apunten que podria haver-hi un primer informe preliminar en uns 15 dies sobre les causes del succés, que va causar quatre morts.

Precedent a Barcelona

El d'ahir va ser l'accident més greu en aquest tipus d'aeronaus ocorregut a Espanya en els últims cinc anys. L'anterior sinistre d'avioneta amb el mateix nombre de víctimes mortals es va produir el 24 d'octubre de 2005, quan van perdre la vida quatre persones més en estavellar-se l'aparell en el qual viatjaven contra una grua en el terme de Sant Quirze del Vallès, a Barcelona.