La segona volta de les eleccions presidencials al Perú ja té un clar vencedor i, per tant, nou president: El nacionalista Ollanta Humala, amb el seu partit Guanya Perú. Les seves primeres paraules com a dirigent del país andí van servir per destacar les seves promeses. Una economia oberta i de mercat, així com el final del terrorisme van centrar el discurs que va pronunciar davant milers de seguidors a la Plaza Dos de Mayo, a Lima. El missatge que va llançar als peruans tenia un clar destinatari: Les famílies, amb qui el candidat d'esquerres es va comprometre a lluitar obertament contra la corrupció i a treballar perquè tinguin seguretat i no siguin atacades per la delinqüència.

Va er un triomf ajustat dels nacionalistes sobre els conservadors, però finalment el candidat d'esquerres, Ollanta Humala, va resultar vencedor de la segona volta de les eleccions presidencials del Perú, celebrada diumenge. Així ho confirma el 88,37 per cent de les actes comptabilitzades, de les quals s'extreu el 51, 27 per cent dels vots per a la formació nacionalista Guanya Perú, davant del 48,72 per cent dels vots del seu rival, la conservadora Keiko Fujimori.

"Promourem més inversions, portarem una economia de mercat que és la consolidació, l'enfortiment del mercat intern", va prometre Humala en la seva intervenció davant els milers simpatitzants de Guanya Perú, la seva plataforma electoral, concentrats a Lima.

El seu govern, va prometre el candidat d'esquerres, continuarà "les coses bones que s'han vingut fent", no sense abans corregir les errades, perquè el creixement econòmic sigui constant i en benefici de tots. L'objectiu és que cap sector del país es quedi exclòs i tots se sentin representats. "Sabem que governar no és un tema d'una sola persona, convocarem els millors quadres tècnics independents i intel·lectuals per poder fer un govern de concertació, d'ampla base, on ningú se senti exclòs i on tots estiguin representats", va destacar.

Per altra banda, el sol, la moneda peruana, va caure més d'un 1%, fins a mínims de gairebé un mes, i la borsa va suspendre les seves operacions durant una hora després de caure gairebé un 9%, davant els temors sorgits entre els inversors després del triomf a les eleccions presidencials del nacionalista Ollanta Humala.