L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn s´ha declarat avui "no culpable" dels càrrecs presentats contra ell per delictes relacionats amb abusos sexuals i intent de violació d'una dona , ha informat la fiscalia novaiorquesa.

La vista ha començat abans del previst i s´ha resolt en pocs minuts després de la declaració de "no culpable" per part d´Srauss-Kahn, que podria ser condemnat fins a 74 anys de presó.

El jutge que ha presidit l'audiència en el Tribunal Suprem de Manhattan, Michael Obus, ha decidir que la pròxima vista a la qual haurà d'acudir el polític i economista francès, de 62 anys, serà el 18 de juliol, ja que la defensa ha al•legat que necessita sis setmanes per a la seva preparació.

Strauss-Kahn, que s´ha presentat a aquesta primera vista acompanyat de la seva dona, Anne Sinclair, ha estat a la sala d'audiències pocs minuts, tot just el temps de declarar-se "no culpable" dels delictes que la fiscalia i un gran jurat l'han imputat.

Primer de tot, però, s´ha informat dels càrrecs. Concretament, la fiscalia li ha acusat de dos delictes per suposada comissió d'un acte criminal sexual, un altre per temptativa de violació, els tres en primer grau i de tipus violent, més un altre de presumpte abús sexual en primer grau i de tipus violent i tres delictes menors més: privació il·legal de llibertat en segon grau, detenció forçosa i abús sexual en tercer grau.

Si es declarés culpable de tots, Strauss-Kahn podria arribar a ser condemnat a 74 anys de presó, encara que l'habitual és que només hagi de complir la pena del delicte més castigat (25 anys).

Rebut per treballadores d´hotel

DSK, com és conegut també per la premsa, ha arribat al tribunal novaiorquès amb vestit i corbata foscos i ha pujat les escales fins a la seva entrada en mig d'una gran expectació periodística, però també s´han sentit els crits d'un grup de treballadores d'hotel com la seva presumpta víctima.

"Avergonyeix-te!", li han cridar el grup de dones vestides amb l'uniforme habitual de les empleades del servei d'habitacions dels hotels i companyes de professió de la seva presumpta víctima, una immigrant guineana de 32 anys que va denunciar l´exdirector de l´FMI el passat 14 de maig per abús sexual i intent de violació en un luxós hotel de Nova York.