L'ambaixador de l´Estat espanyol al Iemen, Francisco Javier Hergueta, i una dotzena de ciutadans espanyols han abandonat aquet dilluns el país per motius de seguretat i tenen previst arribar a territori espanyol aquest dimarts, segons ha informat una portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació.

Encara que al principi es pensava que el nombre d'espanyols que abandonarien el Iemen ascendia a una vintena, finalment només han viatjat a Amman una dotzena de compatriotes, entre ells personal de la delegació, més l'ambaixador.

Tot i que el departament que dirigeix Trinidad Jiménez va oferir a tots els espanyols ajuda per abandonar el país, un total de 22 compatriotes han preferit quedar-se a Iemen. Es tracta de nou representants de Metges sense Fronteres, dos cooperants, un empresari i 10 ciutadans amb doble nacionalitat, ha precisat la mateixa font.

L´Estat ja va retirar al març passat de forma temporal al seu personal de l'Ambaixada al Iemen per l'agreujament de la seguretat, una vegada s´havia constatat que havien abandonat el país tots els compatriotes que volien fer-ho. La colònia espanyola al Iemen es compon d'unes 30 persones.