El president del Iemen, Ali Abdallah al-Salih, pateix ferides "de gran abast" i greus cremades en el 40 per cent del seu cos provocades per l'atac del passat divendres al seu palau a Sanà, el que el portarà a romandre un mínim de dues setmanes a l'Aràbia Saudita fins que es recuperi, segons han confirmat aquest dimarts fonts mèdiques i diplomàtiques.

Al-Salih es troba estable en un hospital militar de Riad, la capital saudita, on serà operat per un equip mèdic germà-saudita per les ferides de metralla que té a la cara, coll i pit.

En principi, els seus seguidors van assegurar que el president iemenita només tenia ferides menors, encara que fonts diplomàtiques han sostingut que al-Salhi té cremades en el 40 per cent del seu cos, segons ha informat el diari britànic 'The Guardian'.

A més, fonts mèdiques han declarat a la cadena Al-Jazira que el mandatari haurà de sotmetre's a operacions de cirurgia estètica i han insistit que necessitarà un període de recuperació de dues setmanes abans que pugui tornar a la capital iemenita.

No obstant, el vicepresident del Iemen, Abd-Rabu Mansur Hadi, ha manifestat que al-Salih tornarà al país "en els pròxims dies" després de parlar amb ell per telèfon, mentre que l'oposició ha reiterat que tractarà evitar que el president iemenita torni al país.