El comissari de Sanitat, John Dalli, ha demanat aquest dimarts a Alemanya que no llanci noves alertes sobre l'origen del brot d'E. coli que afecta la zona d'Hamburg sense tenir proves científiques. Dalli ha argumentat que crea alarmisme injustificat i perjudica els productors europeus d'aliments, com ha ocorregut amb les acusacions als cogombres espanyoles.

"És crucial que les autoritats nacionals no es precipitin a l'hora de donar informació sobre l'origen de la infecció que no estigui comprovada amb anàlisis bacteriològics perquè això crea por injustificada en la població de tot Europa i crea problemes per als nostres productors d'aliments dins i fora de la UE", ha reclamat Dalli en un debat davant del ple de l'Eurocambra.

En aquest sentit, el comissari de Sanitat ha recordat que les sospites inicials d'Alemanya que els cogombres espanyols eren l'origen del brot no han estat confirmades per cap test. I ha destacat que fins ara cap anàlisi ha demostrat tampoc que la font siguin els brots de soja, tal com va dir Berlín en un segon moment.

Per aquesta raó, Dalli ha reclamat als estats membre que evitin "conclusions prematures" i només desencadenin el sistema europeu d'alerta alimentària quan tinguin "proves científiques".