La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) tindrà "un cost zero" per a l'Administració i per als contribuents i suposarà una injecció d'uns 100 milions d'euros per a l'economia, van afirmar els organitzadors de l'esdeveniment, que estudien una xifra de despeses d'uns 50 milions d'euros sense comptar la manutenció dels assistents. El multitudinari encontre del Papa Benet XVI amb els joves previst per al mes d'agost vinent a Madrid es finançarà en un 70 per cent amb les aportacions dels participants i en un 30 per cent amb aportacions dineràries d'una vintena d'empreses. A això se sumen les ajudes en espècies de fins a un centenar de companyies.

"Però tot això dependrà dels recursos que ens segueixin arribant i dels que anem necessitant, perquè a major nombre de pelegrins, més quotes d'inscripcions però també més despeses", van explicar. De moment, l'organització ha rebut "uns 15 milions d'euros" en aportacions dineràries de les empreses, un milió més en "petits donatius personals", i ja hi ha 300.000 joves estrangers inscrits.

"No hem rebut ni un euro de cap Administració Pública i no el rebrem", va destacar el director financer de la jornada, Fernando Giménez Barriocanal, tot afegint que l'esdeveniment suposarà "utilització dels serveis públics, però no despesa".

El també vicesecretari d'Assumptes Econòmics de la Conferència Episcopal Espanyola va afirmar que les empreses que facin aportacions dineràries podran desgravar-les, ja que la JMJ ha estat declarada esdeveniment d'excepcional interès públic.