El vicepresident primer i ministre de l'Interior del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest dimecres que abandonarà el govern espanyol en el moment en què consideri que la realització de les seves funcions és "incompatible" amb les seves responsabilitats com a candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals. Ho ha anunciat a la sessió de control en resposta a una pregunta de la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, que li ha retret que utilitzi els seus càrrecs públics "per fer campanya".

"Deixaré el govern quan cregui que les meves responsabilitats són incompatibles amb les del partit, i ho faré perquè ho he fet sempre, però el que no faré és callar i aquí o allà em seguiran escoltant", ha sentenciat Rubalcaba en una resposta parlamentària on ha retret al PP que, en comptes d'estar al costat del govern central en qüestions com la crisi del cogombre, hagi aprofitat la qüestió per fer oposició. Segons el vicepresident, ara per ara les seves prioritats "són les del govern" espanyol i coincideixen amb les dels espanyols perquè se centren en la creació d'ocupació.

Rubalcaba ha fet aquestes manifestacions en resposta a un dur atac de Soraya Sáenz de Santamaría que li ha retret el seu gust "pels càrrecs però no per les responsabilitats" i que malgrat "presumir de ser un sprinter" trigués una setmana a posar-se a treballar pels agricultors afectats per la crisi del cogombre. "Així és Rubalcaba: les fotos quan no hi ha risc i les candidatures quan s'ha eliminat la competència", ha ironitzat la portaveu del PP, que li ha etzibat que "qui porta set anys de la mà de Zapatero té molt poc de què presumir i molt de què penedir-se". "Vostè és l'últim que necessita l´Estat", ha conclòs.