El Estats Units han intensificat la seva ofensiva encoberta al Iemen, mitjançant l'ús de més atacs amb avions de combat i no tripulats contra presumptes milicians, d'acord amb funcionaris nord-americans citats pel 'New York Times'. Aquests informants creuen que l'ofensiva és un dels pocs instruments per mantenir els milicians lluny del poder.

Divendres, avions nord-americans van acabar amb la vida d'un terrorista d'Al-Qaida, així com altres sospitosos al sud del Iemen. Civils afegeixen que quatre civils també van morir en l'atac aeri. Setmanes abans Estats Units havia intentat matar Anwar al Awlaki, el clergue radical que porta un any en el punt de mira de les forces de nord-americans. Fins aleshores, el Pentàgon feia gairebé un mes sense emprendre aquest tipus d'ofensives al Iemen.

Les fonts afirmen que els serveis d'Intel•ligència nord-americana i saudita havien rebut certa informació sobre possibles emplaçaments de milicians i les seves localitzacions. Afegeixen que ara la magnitud de les revoltes iemenites han creat el risc que una part filtri informació falsa perquè els Estats Units dirigeixi els seus atacs contra l'altra part.

Efectius d'Al-Qaida s'haurien barrejat amb altres rebels i milicians antigovernamentals, el que al seu torn facilita que es produeixin danys col•laterals.

D'altra banda, l'ambaixador nord-americà a Sanà, Gerald M. Feierstein, s'ha reunit recentment amb líders de l'oposició, amb la qual ha discutit la continuació de les operacions militars. El president, Ali Abdullah Salih, continua a l'Aràbia Saudita per recuperar-se de les greus ferides sofertes la setmana passada en un atemptat de la insurgència.