La xifra de morts a Alemanya per la infecció de "E.coli" ha pujat avui a 30, després de morir un altre pacient en Baixa Saxònia, el "Land" del qual pel que sembla va sorgir la infecció, segons han comunicat les autoritats alemanyes.

El mort, de 75 anys, era originari de Göttingen, una de les ciutats on s'han registrat més casos d'infeccions, juntament amb Hamburg.

La notícia de la mort ha seguit a la decisió dels responsables de l'Institut Robert Koch d'aixecar l'alerta contra el consum de cogombres, enciams i tomàquets crus després de constatar que la infecció amb una soca agressiva del bacteri "E. coli" té "amb gairebé absoluta seguretat "el seu origen en llavors germinades.

Els ministres de Sanitat, Daniel Bahr, i d'Agricultura, Ilse Aigner, han expressat el seu "alleujament" davant aquestes informacions i han dit que tot indica que "el pitjor" de la infecció ha passat, ja que han remès el nombre de nous infectats, encara que no descarten més morts.

Ambdós ministres han defensat així mateix com "correcta" l'advertència llançada el 25 de maig contra el consum d'aquestes hortalisses crues, per existir "sospites fonamentades" que podien ser transmissores de la infecció.

"La mesura va ser correcta, i d'acord amb tots els paràmetres de seguretat donats pels experts davant aquest tipus d'infeccions", ha assenyalat Bahr, en una breu compareixença conjunta amb el seu col·lega d'Agricultura, a la seu del Parlament.

La recomanació de no consumir aquests productes, ha afegit Bahr, ha contribuït probablement a que no es produïssin més casos d'infecció, "ja que habitualment les llavors es consumeixen en combinació amb amanides", va afegir.