El número dos de la xarxa terrorista Al-Qaeda, Ayman al Zawahiri, va encoratjar els musulmans a continuar amb la jihad (guerra santa) i va assegurar que Ossama bin Laden segueix terroritzant els EUA tot i la seva mort, en un vídeo difós ahir. En la gravació, publicada en una pàgina web utilitzada habitualment pels grups islamistes, Zawahiri assegura que "el xeic Ossama bin Laden seguirà amb el terror que perseguirà els EUA, Israel, els seus aliats croats i els seus agents corruptes".

"Els treurà del somni i no somniaran amb tranquil·litat fins que es retirin dels països islàmics", va amenaçar en la cinta, de 28 minuts de durada. El número dos d'Al-Qaeda, que apareix vestit amb túnica i turbant blanc i un fusell metrallador Kalaixnikov a la seva dreta, va instar el poble musulmà a "continuar treballant en el camí de la jihad per expulsar els invasors dels països musulmans i netejar-los de la injustícia i dels seus repressors".

"Els EUA no s'enfronten a un individu o a un grup, sinó a un poble aixecat, que va despertar de la seva letargia amb un despertar de guerra santa", va destacar.

Zawahiri va reiterar el seu suport als mujahidins (guerrers sants) a l'Afganistan, Pakistan, Iraq, Somàlia, la Península Aràbiga i els països del Magrib i els va encoratjar a "desplegar més esforços en la seva lluita contra els croats i els seus ajudants".

En concret, va instar els pakistanesos a "revelar-se contra els militars mercenaris i polítics subornats que han convertit el seu país en una colònia nord-americana on s'assassina a qui vol", en al·lusió a l'assassinat de Bin Laden en aquest país a mans de tropes dels EUA.

Així mateix, va mostrar el seu suport a les revolucions àrabs de Tunisia, Egipte, Líbia, el Iemen i Síria, i va demanar als libis que "no acceptin la humiliació de l'heretge Gaddafi ni dels soldats de l'OTAN".