Els centenars de simpatitzants del moviment 15-M que han protagonitzat una seguda davant del Congrés dels Diputats de Madrid han abandonat el madrileny carrer de la Carrera de San Jerónimo on s'ubica la seu de la Cambra Baixa poc després de dos quarts de la matinada i han acordat tornar a la Puerta del Sol

En una assemblea celebrada passada la una de la matinada davant d'uns dos centenars de persones, els congregats han decidit finalment abandonar la mobilització davant del Congrés i centrar-se en l'acampada que des de fa setmanes duen a terme a la madrilenya porta del Sol.

L'acte de protesta contra la reforma de la negociació que el govern espanyol té previst aprovar el divendres, convocat a través de les xarxes socials després que els acampats de Sol decidissin abandonar la madrilenya plaça diumenge que ve, s'ha iniciat poc abans de les sis de la tarda d'aquest dimecres i la presència d´'indignats' ha anat augmentat amb el pas de les hores, arribant fins a gairebé un miler de persones, per tornar a disminuir sobre la mitjanit.

Després d'una pancarta principal amb el lema 'Penso, després resisteixo. www.tomalaplaza.net´ i una altra de capçalera en què es podia llegir 'Reforma laboral per als polítics', els acampats de Sol han avançat per la plaça de Canalejas fins a la Carrera de San Jerónimo, impedint la circulació rodada en aquestes cèntriques vies madrilenyes, per protagonitzar una seguda davant de la seu de la Cambra Baixa.

Durant la marxa es van poder sentir crits com 'Violència és no arribar a final de mes', 'Reforma laboral, parada patronal' o 'No falten diners, sobren lladres'. Així mateix, portaven pancartes contra la negociació i amb lemes com 'Llei propatró, explotador no', 'Retalls a rics primer', 'Negociació imposició' o 'Es lloga esclau'.

"Rubalcaba, dóna la cara"

Portaveus del moviment han demanat per megàfon als concentrats reprendre la protesta de Sol i anar a l'assemblea general convocada per aquest dimecres a la cèntrica plaça, cosa que han declinat majoritàriament els congregats davant del Congrés.

Finalment, l'assemblea general convocada a la Puerta del Sol per les vuit del la tarda va ser suspesa finalment per secundar aquesta iniciativa.

Cap diputat o responsable polític ha anat a parlar amb els 'indignats' tot i que aquests els exhortaven a això amb les seves proclames. 'Rubalcaba, dóna la cara', assenyalaven els congregats, que cridaven 'Aquí hi ha la cova d'Alí Babá' mirant a la seu de la Cambra Baixa.

Els concentrats han fet també una crida a celebrar una assemblea del 15-M al Congrés, han reclamat l'absolució dels arrestats vinculats a aquest moviment i han exigit reiteradament la retirada de la reforma laboral.

Contra la reforma laboral

Durant l'acte, els congregats van llegir un manifest contra la reforma laboral que el govern espanyol té previst aprovar el proper divendres en què van alertar que la reforma de la negociació col•lectiva suposarà retallar "de manera dràstica" els nivells de vida.

Aquesta reforma, segons van dir, suposarà una baixada de sous i un augment de la jornada laboral. "No m'importa un rave", han cridat en referència a les propostes de la cancellera alemanya Angela Merkel per millorar la competitivitat.

"Ja n'hi ha prou, no som mercenaris", han assenyalat per mostrar el seu rebuig a aquests "vergonyosos retallades" alhora que han fet una crida a una vaga general.