Tots els vols van tornar a quedar cancel·lats a l'Argentina en prevenció d'accidents aeronàutics per l'aparició de cendra del volcà xilè Puyehue, que va entrar en activitat dissabte. Les estatals Aerolíneas Argentinas i Austral, que dimecres havien decidit mantenir cancel·lats els seus serveis al sud del país, van cessar els restants, de la mateixa manera que la xilena Lan i altres companyies que operen a Buenos Aires.

La mesura va ser presa en detectar-se tènues núvols de cendres del Puyehue sobre Buenos Aires impulsats per vents del sud-oest, des de la zona del volcà situat a la serralada dels Andes. Aerolineas Argentinas i Austral van informar que dilluns preveuen reprendre els seus serveis a la ciutat de Bariloche i altres dos centres turístics de la Patagònia argentina veïns al volcà. Les companyies van indicar a més que avui preveuen reprendre els vols a onze ciutats de l'oest i el sud del país també afectades per les cendres del Puyehue, situat a uns 1.800 quilòmetres de Buenos Aires.

Paral·lelament, el núvol de cendres va motivar de nou la suspensió del trànsit aeri a l'Uruguai, i el president del país, José Mujica, va haver d'anul·lar un viatge a Buenos Aires. "Estem en condicions similars a dimarts", quan es va cancel·lar el 90 per cent dels vols a l'Aeroport Internacional de Carrasco, a Montevideo, "però ara estan tots els vols cancel·lats", va explicar Jorge Bentos, cap d'operacions terrestres de Puerta del Sur, l'empresa concessionària de la terminal. Va afegir que "segons la previsió meteorològica" és "molt probable que avui no es compleixi cap vol".