Les infraccions per excés de velocitat detectades per radars van créixer un 8 per cent en l'última setmana de maig respecte la mateixa setmana de l'any passat, xifra que trenca la tendència descendent que s'havia registrat des de l'entrada en vigor el març del límit dels 110 quilòmetres per hora.

Així ho va avançar el director general de Trànsit, Pere Navarro, que juntament amb el subsecretari d'Interior, Justo Zambrana, considera que s'ha pogut produir un cert "relax" en els conductors després de tres mesos en els quals havien aixecat clarament el peu de l'accelerador.

De fet, en el primer mes del nou límit, les multes per excés de velocitat van caure a la meitat, mostra d'un descens important de la velocitat mitjana a la qual se circulava a les autopistes, que va passar de 113,92 quilòmetres per hora el mes de març del 2010, a 102,08 aquest any.

Encara que Zambrana va reconèixer que és "difícil" fer una correlació entre el descens de la velocitat mitjana i el nombre d'accidents, el fet cert és que la xifra de morts ha caigut més d'un 9 per cent de gener a maig, respecte al mateix període de l'any passat.