El Govern germànic avalarà una campanya per recuperar la imatge de les hortalisses espanyoles a Alemanya, va explicar a Berlín el secretari d'Estat per a la Unió Europea (UE), Diego López Garrido. Pel que fa a la possibilitat d'una demanda per danys i prejudicis de l'Estat espanyol contra Alemanya, López Garrido va assegurar que en cap moment s'han fet preparatius per a aquest extrem.

En aquest sentit, la canceller alemanya, Angela Merkel, va defensar la gestió de la crisi provocada pel bacteri E.coli i va afirmar que la coordinació entre el govern federal i els Länder ha funcionat correctament. "Hi ha hagut una bona coordinació entre les autoritats competents. Allò important ara és trobar l'origen de la infecció i això és molt complex", va afirmar la cap del Govern.

El nombre de morts a Alemanya com a conseqüència de la infecció pel bacteri E.coli va pujar a 29, després de produir-se tres morts en les darreres hores, dues d'elles a Baixa Saxònia (nord) i una altra a Hesse (centre-oest), als quals cal sumar la víctima de Suècia.

Finalment, el director general de Salut Pública de les Canàries, José Díaz-Flores, va assegurar que la ciutadana alemanya que es trobava de vacances a l'illa de Tenerife i va haver de ser ingressada va patir una infecció per E.coli del cep 0104, encara que va voler recordar que la turista ja ha estat donada d'alta.