Aisha Gaddafi, la filla del líder libi Moammar al-Gaddafi, ha presentat una denúncia per "crims de guerra" contra l'OTAN per la mort de quatre membres de la família, inclosos el seu germà Saif al Arab Gaddafi i la seva pròpia filla.

La denúncia ha estat presentada aquest dimarts davant la Fiscalia de Brussel·les per un advocat francès d'Aisha Gaddafi, Luc Brossollet, que s'ha traslladat a la capital belga amb aquest motiu, segons ha informat aquest dimecres al diari britànic 'The Guardian'.

Concretament, Aisha Gaddafi ha acusat l'OTAN de la mort del seu germà Saif al Arab (de 29 anys) i de tres néts del líder libi - entre ells la seva filla Mastura, de quatre mesos d'edat - durant un atac aeri efectuat el passat 30 d'abril per l'Aliança contra el complex residencial de Gaddafi a Trípoli.

Segons el parer d'Aisha Gaddafi, l'atac en què van morir els seus familiars constitueix un "crim de guerra", atès que l'objectiu de l'atac aeri no va ser un centre de comandament de l'Exèrcit, sinó un "edifici civil habitat per civils", concretament per la família de Gaddafi, segons es llegeix a la denúncia.

Per això, en la denúncia es reclama als fiscals de Brussel•les (seu central de l'OTAN) que "descobreixin, identifiquin i castiguin els responsables d'aquests homicides i als seus còmplices".