Diversos ferits sirians exiliats a Turquia van afirmar haver estat víctimes dels soldats iranians en la repressió de les protestes contra el president Bashar Al-Asad. Van assegurar que es van enfrontar a uns militars que portaven barba -quelcom prohibit a l'exèrcit de Damasc- i no parlaven àrab.

Paral·lelament, la situació a Síria es va deteriorant amb el pas del temps i la violació dels drets humans està començant a destapar-se dia a dia amb les imatges que els sirians estan aconseguint fer arribar a la comunitat internacional. Un dels últims exemples és el vídeo en el qual es veu el cos sense vida d'un adolescent sirià, les ferides mortals del qual mostren que va ser torturat fins a la mort.

Per part seva, el ministre d'Exteriors brasiler, Antonio de Aguiar Patriota, va assegurar que "no hi ha consens" entre els 15 membres del Consell de Seguretat de l'ONU per avalar la proposta europea de condemnar Síria per la seva violenta repressió de les manifestacions pacífiques de civils. Els països europeus del Consell de Seguretat (França, Regne Unit, Alemanya i Portugal), amb el suport dels Estats Units, han presentat un projecte de resolució als 15 per condemnar al règim del president de Síria per la repressió de les protestes en la qual han mort un miler de persones.

Pel que fa a Líbia, entre 10.000 i 15.000 persones dels dos bàndols han mort durant quatre mesos de guerra civil, segons el cap d'una missió del Consell de Drets Humans de l'ONU. Espanya va oferir als aliats un pla d'ajuda per reconstruir el país i dotar-lo d'institucions democràtiques i un nou exèrcit, i es va comprometre a seguir participant en la missió de l'OTAN per deposar el dictador Moammar al-Gaddafi, però sense que els seus avions entrin en combat.

Per part seva, el Consell Nacional de Transició (CNT) libi va presentar a Abu Dhabi un document en el qual planteja una transició "ordenada" cap a la democràcia, que es desenvolupi en cinc fases de manera "inclusiva, transparent i progressiva".